onsdag 28 juli 2010

Java deffar

När jag var ner till Lindesberg och hälsade på Javas uppfödare Annica så fick jag höra för andra gången (Maria har påpekat det vid ett otal tillfällen) att Java ser lite rund ut. Är så lätt att man blir blind när man har henne så nära inpå hela tiden. Tänkte att vi skulle ta tag i det där när vi kom tillbaka hem till Östersund. Vägde Java för en vecka sedan och hon vägde då 18,7 kilo. Då hade vi redan börjat operation deff, så hon vägde säkert mer.

Enligt Maria (ja ja..jag kan väl hålla med så här efteråt då :)) så var hon ännu tyngre i våras. Vid ett tillfälle när vi var i en park och lät Java busa med Morris, ja då sprang Morris åttor runt Java. Java orkade en liten stund och var sedan tvungen att lägga sig ner av utmattning. Bör kanske nämna att Morris då var ca 5 månader gammal :)

Som sagt så har Java satt igång med att deffa lite. Samtidigt har hon gått över från vanligt foder till ett "performance"-foder.

En vecka efter första invägningen så väger hon nu 17,7 kilo och det MÄRKS både på hennes utseende och  framför allt fart.

Hon ser verkligen ut att må bra! :)

2 kommentarer:

  1. Härligt!
    Här finns också en skuttispaniel som behöver bli lite nättare om magen... Kanske det blir lite bättre fart på "slätpromenaderna" om hon blir av med lite fläsk.

    SvaraRadera
  2. bra gjort andreas det är alltid jobbigt att höra att ens hund är för rund så snyggt gjort att du tog tag i det ( säger en matte till rund 6åring ,o))

    SvaraRadera